Äntligen är ljuset här efter dagar med regn…

Äntligen är ljuset här och efter dagar med regn kan man nästan höra hur knopparna slår ut på träd och blommor. En krispig och färgstark tid som är mer än välkommen.  Nu lägger vi rosét på kylning, tar fram utemöblerna och bygger utomhuskök och pergolas för glatta livet – nedräkning till semester är nära!

Nu är det inte bara interiören som räknas utan trädgården och dess olika miljöer blir minst lika viktiga, som soltörstande svensk tillbringar vi gärna så mycket tid det bara går utomhus och självklart skall det göras med stil.

Här kommer några tips för dig som vill att 2017 ska bli ett grönt år:

Skapa snygga linjer med stålkanter som avskiljare. Finns i flera färger och utförande, själv gillar jag de rostiga som smälter in i naturen på ett snyggt sätt.

Odla i pallkragar så är det lättskött och inte lika permanent. De kan även byggas i nivåer och på så vis skapa en mer levande miljö. Odlingslådor på ben är ett smart sätt att odla på balkongen eller för utrymmen där det inte finns så mycket plats. De är lätta att flytta in under vintern och skyddar även lite mer mot frost vilket kan vara bra under början på säsongen.

Plantera egna kryddor och grönsaker! Mer närodlat än så blir det inte. Förutom att det är nyttigt och gott så är det även något de flesta barn tycker om att få vara med och skapa. Vem vet, kanske de rent av blir lite mer sugna på att äta grönt också.

Skörda kryddorna med jämna mellanrum så håller de sig gröna och fräscha. Kan ni inte använda allt så torka eller frys in till ett senare tillfälle!

Till sist, luta dig tillbaka i en skön vilstol och läs en bok eller bara njut – det är vad jag ska göra nu…

Nina Wenker

Nina jobbar som inredare och är din guide till årets inredningstrender.

Önska vid trädet

Brukar inte dina önskningar slå in? Prova önsketrädet och håll tummarna. Vill du inte chansa så går du till Svenskt Tenn och köper ett själ.

Pris 880 kr

Poster Helene

Härlig poster attt förgylla hemmet med. Designen står Anna Bülow.

Underlägg Roos Interior

Vivamus ipsum velit, ullamcorper quis nibh, molestie tempus sapien. Mauris ultrices, felis ut eleifend auctor, leo felis vehicula quam, ut accumsan augue nunc at nisl.

Like What You See?

Loading
Loading
Loading

   Loading

   Formulär användare

   | Vänligen fyll i de obligatoriska fälten. Ditt namn Din webbadress Din email Post titel Inläggstaggar 1 + 1 = Post kategori Var god välj en kategori .. NYHETER Inlägg Innehåll Ladda upp en bild Välj din bild (er) för att ladda...

               Mat & Dryck
               Loading
               Loading